23 Şubat 2023

Araştırma ve Kültür Vakfı’na kuruluşundan itibaren gönül veren eski dostlar deprem ve depremzedeler için düzenlenen konteyner yardımını görüşmek için vakıf merkezinde buluştu.

Açılış ve selamlama konuşmasını yapan Vakıf Başkanı Nurali Kafkas bölge için en acil ihtiyacın daha kalıcı ve koruyucu olan konteyner olduğunu bu sebeple Araştırma ve Kültür Vakfı olarak deprem bölgesine konteyner bağışı kampanyası başlattıklarını söyledi. “Bu konuda vakıf gönüldaşlarımızdan güzel ve güçlü destek bekliyoruz” dedi.

Vakıf üyelerinden deprem bölgesinde olan ve depremi yaşayanlar felaket anını, yaşadıklarını bölgenin durumunu ihtiyaçlarını anlattı. Vakıf gönüldaşlarından söz alanlar da felaketlerden hatalardan ders alınarak, fay hatlarına yeni inşaatlar yapılmaması sağlanarak, inşaat malzemelerini tam ve kaliteli kullanarak, yeni stratejiler üreterek, bilimsel verileri esas alan çalışmalar yapılarak, ilgili konularda uzmanlaşma sağlanarak, tedbir alıp bütün yapılabilecekler yapıldıktan sonra Allah’a tevekkül ederek, ahlak ve adaleti önceleyerek depreme karşı hazırlıklı olunabileceği vurgulandı.

Program Kur’an-ı Kerim okunup depremzede kardeşlerimize dua edilerek bitirildi. Toplantı sonunda katılımcılara Araştırma ve Kültür Vakfı’nın başlattığı Depremzedelere Konteyner Bağışı kampanyası ve hesap numaraları hatırlatıldı.

Konteyner Bağışı İçin:

Kuveyt Türk Katılım Bankası

Araştırma ve Kültür Vakfı Hesabı

IBAN: TR92 0020 5000 0947 6935 6000 03