30 Kasım -0001

8.DERGİ FUARI SİRKECİ GARINDA AÇILDI…

UMRAN ve GENÇ ÖNCÜLER Dergilerimizin de katıldığı 8. Dergi fuarı, dergi okuyucularıyla buluştu.

Fuar 4 - 9 Mayıs tarihleri arasında 10:00- 20:00 saatleri arasında konuklarına ev sahipliği yapacak. Birçok ülkeden derginin katıldığı fuara bu yıl da yoğun bir ilgi bekleniyor.

Bugün saat 12:00'da gerçekleşen açılışta konuşan Kütüphaneler Genel Müdürü Hamdi Turşucu, TÜRDEB Başkanı Asım Gültekin'e teşekkür ederek sözlerine başladı. Turşucu konuşmasının devamında Bakanlık olarak verdikleri desteğin artarak devam edeceğini vurguladı. Türkiye'de geçen sene 900'ün üzerinde derginin yayın hayatına başladığını belirten Turşucu, bunun dünyanın en büyük 11. dergi yayıncılık sayısı olduğunu belirtti.

Daha sonra Dünya Dergiler Birliği'ni temsilen Abdurrahman Bey konuştu: İkra süresinin ilk ayetleri gibi biz de yolumuza böyle başladık. Turkiye'yi dünyadaki köprü olarak görüyoruz. İstanbul bizim için önemli çünkü. Kudüs'ten ve Filisten'den İstanbul'u sevdiğimiz için geldik." dedi. TÜRDEB Başkanı Asım Gültekin ise "Önemli olan yazandır, yazan kazanır. Altı gün boyunca inşallah burada çok güzel şeyler yaşayacağız. Emek verenlere çok teşekkür ediyoruz." dedi.

Onur konuğu olarak açılış törenine katılan Gece Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Rasim Özdenören de konuşanlar arasındaydı. "Günümüzün ehemmiyetine binaen sevgili dergi dostları diye hitap edeyim." diyerek söze başladı. "Bizim gerek düşünsel dünyamızda gerekse edebiyat dünyamızda dergiler öncüler olmuştur. Dergiler bu dünyanın atan nabzı işlevini görmüştür. Onur konuğu olan Hece dergisi 20 yıldır hizmet veriyor. Türkiye'de Fecr-ı Ati, Servet-i Fünun, Necip Fazıl'ın Ağaç, daha sonraki ismiyle Büyük Doğu olsun, daha sonra Sebilürrşat olsun, bugün hala bir pıtırak gibi büyüyen dergilerimiz olsun bu mecranın nabzı olarak hizmet vermeye devam ediyor. Hece dergisi yılda iki defa özel sayı çıkarıyor. Şairler ve yazarlar hakkında ve temmuzdan sonra tematik olarak özel sayılar çıkarıyoruz. Mehmet Akif, Necip Fazıl, bendeniz fakir ve en son olarak da Ahmet Haşim özel sayısı edebiyat dünyamıza katkı sağlamıştır. Bu yıl geçen yıllara oranla katılım yüksek.Anlaşılıyor ki dünyada da dergicilik Türkiye'deki gibi yüksekiyor...Bu fuarın benim için çok çok önemli bir anlamı daha var. Akif'imizin torunu Selma Hanım ile tanışmaktan mutluluk duyduğumu belirtir, hepinizi sevgi ve saygıyla selamlarım." diyerek sözlerini noktaladı.


kaynak: https://on5yirmi5.com/kultur-sanat/etkinlikler/8-dergi-fuari-sirkeci-garinda-acildi/