Fatih Belediye Başkanı Hasan Suver ve ekibi Vakfımızı ziyaret ettiler. Suver'i Vakıf Başkanımız Cevat Özkaya karşıladı. Ziyaret esnasında Vakıf yöneticilerinden Metin Alpaslan, Şemsettin Özdemir, Gürsel Ulukır, Aşkın Özcan, Halis Ay, Hulusi Kara ve Yusuf Topuz hazır bulundu.

Oldukça samimi bir ortam içinde geçen ziyaret vesilesiyle, Başkan ile tarihi yarımadanın durumuna dair fikir alışverişinde bulunduk. Vakıf Başkanımız Cevat Özkaya, geçmişte tarihi yarımadayı, edebiyat dünyamızın güzide insanlarının, bir okul gibi kullandıklarını ve çeşitli mekânların bu minvalde ihya edilmesi gerektiğini dile getirdi. Bu çerçevede Basın camiasının kalbi olan Bâb-ı Âli'nin eski cazibesini tekrar kazanabilmesi için, bölgede mutlaka bir "Kitap Sokağı" projesinin hayata geçirilmesi gerektiğini ve bu yönde bir çalışmanın hâlihazırda Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan’ın desteğiyle yürütüldüğünü belirtti.

Şemsettin Özdemir, Başkana özellikle Süleymaniye'nin mevcut kötü durumundan bahisle yine Sayın Cumhurbaşkanımızın bu bölgeye yönelik hassasiyetini bildiklerini ve kapsamlı bir projenin varlığından haberdar olduklarını belirterek, Fatih Belediyesinden de aynı duyarlılığı beklediklerini ifade etti.

Fatih’te yaşayan Halis Ay ise, Başkan'a, Fatih'in dışarıdan çok fazla göç almasından dolayı Fatih'te yaşamanın artık sıkıntı olduğunu, bu durumun ise zamanla Fatih'in yerli insanının bölgeyi terk etmesiyle sonuçlandığını ve buna yönelik bir önlemlerinin olup olmadığını sordu.

Başkan Hasan Suver, bahsi açılan bu konularla ilgili yapılan çalışmalardan bahsetti. Tarihi yarımadanın öneminin farkında olduklarını ve her bölgenin üzerinde hassasiyetle durduklarını belirtti. Süleymaniye'de, tarihi dokuya ve mimariye uygun projelere yakın zamanda başlanılacağını, o bölgenin tekrar eski cazibesine kavuşacağını söyledi.

Fatih'in Suriyeliler özelinde en çok göç alan bir semt olduğunu ve onlarla birlikte daha iyi yaşanılabilir bir Fatih'in oluşması için çeşitli faaliyetler ve çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirterek, özellikle Fatih'in yerlilerinin bölgeyi terk etmemeleri gerektiğinin altını çizdi.

Ziyaret, karşılıklı güzel temennilerle sona erdi…

Başkana ve heyetine ziyaretleri için teşekkür ediyor ve çalışmalarında başarılar diliyoruz…

ARAŞTIRMA ve KÜLTÜR VAKFI