31 Ağustos 2022

“Bir işten yorulduğunda/boşaldığında başka bir işle meşgul ol.” Ayetini kendimize düstur bilip okulların kapanmasının ardından Genç Öncüler olarak liseli kız kardeşlerimizle dolu dolu iki haftalık yaz okulumuzu gerçekleştirdik.

 

Peki bu süreçte neler yaptık?

 

Kur’an-ı Kerim ve tecvid derslerimizle her gün yüce kitabımızı okuyarak ve ezberliyerek zihinlerimizi hak ile tazelendirdik. Alanında uzman hocalarımızla günümüz moda anlayışıyla sınırları silikleşen tesettür üzerine konuştuk. Riyâzu's Sâlihîn kitabının edeb babını okuyarak, peygamber efendimizin sünnetleri üzerinden yaşadığımız çağda güzel ahlakı kuşanan insanlar olabilmek adına hadis okuması yaptık . Fıkıh 101 ile mezheplerin gerekliliği üzerine muhakemede bulunduk . Helal gıda ve etiket okuma üzerine yaptığımız sohbetle yiyip içmitiğimiz gıdaların içeriği hakkında gerçekleri öğrendik. Türkiye Cumhuriyet’inin ilk tesettürlü doktoru Ayşe Hümeyra Ökten’in sabır ve tevekkül ile verdiği mücadele dolu hayatına kulak vererek liseli kardeşlerimizle beraber hizmete adanmış bir ömürden hizmete adanacak ömürler için notlar çıkardık. İhlas suresinin tefsiri üzerinden tevhidi idrak edip takva üzere bir yaşam sürmek için tefekkürde bulunduk.

 

Geçmişimizden ders alıp geleceğe yön verebilme adına Fuat Sezgin Müzesi'ni ziyaret ettik. Atık kağıtların bir kısmını dönüştürüp yeni kağıtlar elde ettik bir kısmıyla da kolaj atölyesi yaptık. “…(Oku) attığında da sen atmadın, Allah attı…” ayeti kerimesini aklımızda tutarak okçuluk atölyesi gerçekleştirdik. ‘Cumartesi Avcısı’ filmi izledik ve tahlilini yaparak Siyonist bir dava adamının yetiştirilmesine ve davalarına olan sadakatleri üzerine konuştuk.

Baby boomer, X ,Y, Z kuşakları ve toplumsal ahlak anlayışları üzerine bir çalıştay gerçekleştirdik.

 

Liseli kardeşlerimizle beraber çay, kahve içip günümüz sorunları üzerine konuştuk, konuşmaya devam ediyoruz. Genç Öncüler olarak sadece yazın değil güz ve bahar döneminde de liseli kardeşlerimizle bir araya gelip İslam’ın gözüyle yaşadığımız çağa bakmaya çalışıyoruz çünkü biliyoruz ki gençlik bir kere yaşanacak o da niye Allah (c.c) için olmasın?